הנחו את התלמידים שלכם לבצע את השלבים הבאים:
השלב הראשון: השתמשו בבינתכם הטבעית כדי לאתר או להמציא גרעין של סיפור.
יש אשר ישמעו דיאלוג בסופרמרקט, יש אשר יקראו ידיעה חדשותית קצרה שתפעיל את דימיונם ויש מי שיצליח לדלג הצידה ולברוח ברגע האחרון מצרור בגדים שהוטל לחצר בזעם מקומה רביעית ותוך כדי כך - ימציא סיפור. אין לדעת. כל אחד בהתאם לניסיון החיים שלו ובהתאם לאופן בו הוא מתבונן על העולם וחווה אותו. דרכים שונות ותוצאה אחת - תפסתם גרעין של סיפור בשלב כלשהו של התהוות, ולא תתנו לו ״לברוח״ ולהתפוגג ככה סתם.
השלב השני: בנו תסריט עלילתי, בסיוע הבינה המלאכותית היוצרת
גשו למחולל הטקסט החביב עליכם, בשלב זה אנו ממליצים על אחד מהמחוללים הנפוצים כיום, כגון צ'ט ג'פט, ג'מיני, קלוד.
הזדהו כתסריטאים במצוקה, ובקשו ממנו סיוע. כתבו לו שעליכם להגיש תסריט עלילתי קצר בן עמוד וחצי (סינפוסיס), המבוסס על הגרעין הסיפורי הבא [כאן הכניסו את הטקסט של הידיעה החדשותית או חלקיק העלילה שלה הייתם עדים או המצאתם]. בקשו ממנו להתנהג כתסריטאי והגבילו מראש את היקף תשובתו. דייקו אותו בפרטים עד אשר תהיו מרוצים מהתוצאה. (יותר יצירתי, פחות דרמטי, יותר ריאלי, בסגנון מלודרמה הודית וכדומה)
שימו לב: העקרון הבא רלוונטי לשלב זה וגם לכל השלבים הבאים: הבינה המלאכותית לא מחליפה אתכם ובוודאי לא יוצרת תוצרים מושלמים. התייחסו לתוצר שלה, כאן בשלב זה לתסריט שהיא יצרה, כטיוטה ראשונית. שפרו אותו באמצעות עריכת הטקסט, או בקשה ממנה לדייק, באמצעות בקשות כגון:
- ״העלילה שכתבת מורכבת מדי, אנא הציעי עלילה פשוטה יותר״
- ״העלילה משעממת, אנא הוסיפי לה עניין, למשל באמצעות יצירת נקודת מפנה מפתיעה״
- ״אנא הוסיפי לעלילה מעט מידע על הרקע של הדמויות, אולי אפילו באמצעות פלאש-בק על אירוע בעבר בו אחת מהן הייתה מעורבת״.
השלב השלישי: חברו דיאלוג
כעת בקשו מהבינה המלאכותית לחבר דיאלוג של שתיים מהדמויות המרכזיות. ציינו את הסגנון המבוקש (כמו בסעיף הקודם - קומי, טרגי, דרמטי, תנכי וכדומה).
השלב הרביעי: בנו את הסצנות העיקריות
כעת, בקשו מהבינה המלאכותית לחלק את העלילה שהציעה, למספר סצנות מרכזיות.
רוצים דוגמא? צפו בתסריט ״האיש שפתח את הבר במיוחד לשני מילואמיניקים באפטר״).
השלב החמישי: צרו סטורי בורד
״סטוריבורד״ (Storyboard) הוא למעשה אחד ההמחשות המוקדמות והראשוניות ביותר של החזון הוויזואלי שלכם, ההקדמה הגרפית למה שבסופו של דבר יוצג על המסכים. סטוריבורד הוא המחשה גרפית באמצעות ציורים ורישומים המציגה רצף מסודר המדמה באופן מסוים את הוויזואליזציה של הפקת וידאו כלשהי – סרט קולנוע, תוכנית טלוויזיה, אנימציה, סרטונים קצרים״ וכו'. [מקור: אתר מנשר]
בחרו את אחת הסצנות שיצרתם בשלב הקודם, ובקשו מהבינה המלאכותית להתנהג כבמאית וצלמית, ולפרק את הסצנה לסטורי בורד מפורט. (כולל תיאור של זירת ההתרחשויות, התרחשויות, זויות הצילום, תנועת המצלמה, כניסות ויציאות של דמויות וכדומה).
בקשו ממנו לפרק את הסטורי בורד לפריימים, ולתאר לכם במילים פרומפטים מפורטים שאפשר להזמן למחולל תמונות.
כעת, הזינו את הפרומפטים למחולל תמונות כגון dall-e או leonardo וצרו תמונה שתמחיש כל אחד מהפריימים.
הגרסאות המתקדמות של חלק ממחוללי הטקסט, כגון ChatGPT 4o כוללות גם אפשרות לחולל באמצעותן תמונות. אם תשתמשו ביישום כזה, תוכלו לבקש ישירות מהבינה המלאכותית ליצור תמונה לכל פריים, ותחסכו את ההעתקה-הדבקה של הפרומפטים למחולל תמונות ייעודי.
שמרו את התמונות בתיקיה שתיצרו לצורך כך. הן תשמשנה אתכן בשלב של יצירת הוידאו, בהמשך המהלך. אם מחולל הטקסט יצר מספר גרסאות לכל פריים, שמרו את כולן. הן יעזרו לכם ליצור רצף והמשכיות של גיבורי הסיפור.
השלב השישי: הפכו כל פריים בסטורי בורד לקטע וידאו קצרצר (״קליפ״)
כעת, בחרו באחת משתי האפשרויות הבאות:
א. האפשרות הוותיקה: צאו לשטח וצלמו את הסרטון בעצמכם. השתמשו בדמויות אנושיות, בזירה פיזית, באביזרים אמיתיים ובמצלמה (מקצועית או אפילו טלפון נייד). ביימו את הסרטון בהתבסס על החומרים שיצרתם בשלבים הקדומים, ובהם התסריט, הדיאלוג והסטורי-בורד.
ב. האפשרות החדשה שהבינה המלאכותית יצרה עבורכם: צרכו מספר קטעי וידאו באמצעות בינה מלאכותית. בחרו מחולל וידאו (למשל קייבר, ראן אוואי, פיקה), הזינו לתוכו את התמונות שמהן מורכב הסטורי הוברד, והפכו כל אחת מהן לקליפ של מספר שניות. צרכו כך מספר קטעי וידאו שיש ביניהם רצף עלילתי, בהתאם לתסריט.
השלב השביעי והאחרון: עריכת הסרטון
בחרו בתוכנת עריכה נפוצה (למשל קנבה, capcut, viva) וחברו את הקליפים הקצרצרים זה לזה, כדי ליצור את הסרטון השלם שמספר את הסיפור במלואו.
הוסיפו מעברונים, מוזיקה, פס קול, אפקטים קוליים ושימרו כקובץ mp4.
לנוחיותכם - סרטון הדרכה של שגית חדד על יצירת סרטון מ-10 תמונות קיימות באמצעות קנבה AI.
ברכותינו!
יצרתם סרטון מקורי משלכם, בסיוע בינה מלאכותית יוצרת!
כעת, הפיצו אותו בגאווה ברשתות החברתיות בהן אתם חברים, או שתפו בכל דרך אחרת שתתאים לכם.