- תעשיית המזון וחוש הטעם שלנו
- שימור מזון
- שמנים
- חלב ניגר ומוצריו
- תסיסה
- תוספי מזון וחומרי טעם וריח
- ממתיקים מלאכותיים (תחליפי סוכר)
- הדברה והשפעתה על הסביבה ובריאות האדם
- הנדסה גנטית בשירות האדם – מזון
להלן הקריטריונים שעל פיהם יש להעריך את התלמידים
נדבכים בהערכה: השתתפות ונוכחות בשיעורים
החלק היחסי בהערכה: 10%
הערות: נוכחות והשתתפות התלמידים בדיונים אשר יערכו בשיעורים יהוו 10% מהציון.
נדבכים בהערכה: בחנים ומבחנים
החלק היחסי בהערכה: 30%
הערות: במשך השנה יערכו לפחות שני בחנים על נושאים שונים אשר יהוו 30% מהציון.
נדבכים בהערכה: עבודת חקר במתכונת PBL או לחילופין מבחן אשר יכלול את כלל הנושאים.
החלק היחסי בהערכה: 60%
הערות: עבודה סופית במתכונת PBL אשר תעסוק בשאלת חקר של אחד מנושאי ההוראה. הציון בעבודה יהווה 60% מהציון הסופי.
- שם העבודה - שם הפרויקט יבטא את התוכן (4 נקודות)
- שער - על פי הפורמט המקובל בהגשת פרויקטים (2 נקודות)
- תוכן עניינים - כולל הפרקים והעמודים המתאימים 1 (3 נקודות)
- מבוא ותקציר - הצגת נושא העבודה והנמקת הבחירה בו. תקציר הפרקים, נושאים הנדונים בעבודה (8 נקודות)
- מבנה ולשון - כתיבה אחידה לאורך העבודה (5 נקודות)
- תהליך העבודה - איסוף החומר, כתיבה עצמאית, עמידה בלוחות זמנית, התאמת תמונות לנושאים (15 נקודות)
- תוכן העבודה – הצגת הנושא וחקירתו הכולל מגוון נושאים הקשורים לשאלת החקר (40 נקודות)
- חזות העבודה - אסטטיות בהצגת העבודה (10 נקודות)
- רפלקציה (שיקוף) - מה תרמה לי הכנת העבודה, מה למדתי והסקתי ממנה, מה חידשה לי העבודה (10 נקודות)
- ביבליוגרפיה - כתיבה נכונה של המקורות (3 נקודות)