דלג אל

הצהרת נגישות

קורס אומנויות הקרקס

למאגר חומרי ההוראה

מאפיינים

נושאים ותחומי דעת:
גוף ותנועה
מסגרות חינוכיות:
מרכזי מחוננים
שלבי חינוך:
יסודי
סוגי התוכן:
מידע
פותח ע"י:
גלי נצר
שפה:
עברית

מדוע ללמד תלמידים מחוננים את אומנויות הקרקס?

בקובץ זה מתאר גלי נצר, מורה לאומנות הקרקס, את הסיבות שבגינן חשוב לדעתו ללמד דווקא תלמידים מחוננים קורס באומנות הקרקס. במהלך הקורס עובדים התלמידים בשני תחומים עיקריים:
1. ג'אגלינג, להטוטנות: שימוש באביזרי משחק ובהם כדורים ומקלות, סרטים, צלחת סינית, דיאבולו ואלות.
2. שיווי משקל: ישנם כמה אביזרים או מיומנויות שעצם השימוש בהם דורש הגעה לשיווי משקל ולפיתוחו: הליכה על קביים, איזון על רולה בולה, רכיבה על חד אופן, הליכה על חבל מתוח וכדומה.

הלמידה הדרגתית, הן ברמת הקושי הן במגוון האביזרים. ככל שמתקיימים שינויים והתפתחויות בממדים ובתפקודים גופניים ותנועתיים, כך מתרחשות התקדמות והתפתחות בממדים רגשיים ונפשיים.

התרגול מפתח מגוון מיומנויות כגון ויסות כוח, תיאום עין יד, מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה, פעילות אירובית, קצב, שיווי משקל, תחושת עומק, איזון שני צידי הגוף, קשרים עצביים במוח, הגדלת הרפרטואר התנועתי, גמישות של איברים ומפרקים, מודעות גופנית, ריכוז, מיקוד, חלוקת קשב, ביצוע כמה מטלות בו זמנית, משחק אישי-חברתי, יצירתיות, שינוי עמדות וכדומה.

לדעת המחבר, ילדים מחוננים יכולים להפיק תועלת רבה מתרגול כזה מסיבות שונות, למשל: סוג למידה כזה דורש מאמץ והתמודדות עם קשיים ותסכולים, פיתוח יכולת התמדה, שיפור מיומנויות תנועתיות-גופניות, פיתוח כישורים חברתיים ועוד.

המידע פורסם בפעם הראשונה במאגר הידע מחוננט.

אולי תתעניינו גם ב...

בואו נלמד להתבונן
השפע שאנחנו חיים בתוכו מקשה על ההנאה ממנו. בואו נלמד להתבונן.
אדם, סביבה, קהילה: גבעת קוזלובסקי
תלמידי מרכז סחל"ב גבעתיים חוקרים את גבעת קוזלובסקי
האם יש מקום לבולים בימינו?
האומנם יש צורך בבולים בעידן שבו עיקר התכתובת דיגיטלית?
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.