דלג אל

האולימפיאדה בביוטכנולוגיה

חזרה

האולימפיאדה בביוטכנולוגיה

האולימפיאדה בביוטכנולוגיה

תחרות זו מיועדת לתלמידי כיתות יב המתמחים בפרויקט הגמר "יישומים בביוטכנולוגיה" ברמה של חמש יחידות לימוד. הפרויקט הוא מחקר יישומי ועדכני המתבצע במוסד אקדמי וכולל התנסות מעשית של התלמידים.
השלב הראשון של האולימפיאדה הוא עם תחילת שנת הלימודים בכיתה יב. בשנה זו כל תלמידי התיכונים לפרויקט הגמר "יישומים בביוטכנולוגיה" ונבחנים בבחינה כללית. מתוכם נבחרים התלמידים שהגיעו להישגים הגבוהים ביותר בחברי כיתתם. תלמידים אלה מעפילים לשלב השני של התחרות, שלב הצגת עבודת הגמר בכרזה מדעית, בפני ועדה ארצית של צוות הפיקוח בביוטכנולוגיה. צוות הפיקוח בוחר את חמש העבודות הטובות ביותר שהוצגו בפניו, וכותביהן מעפילים לשלב הגמר.
באולימפיאדה מציגים הפיינליסטים את עבודתם בפני ועדת שיפוט. חברי הוועדה: פרופ' אילת פישמן ופרופ' עומר יחזקאלי, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, ויהודית דסקלו, מפמ"רית ביוטכנולוגיה. הזוכים בשלושת המקומות הראשונים יקבלו מלגות לימודים בטכניון.
קהל התלמידים המוזמנים לתחרות האולימפיאדה בטכניון שומע הרצאות מחזית המדע מטובי המרצים מהטכניון.

תחרות "הכרזה המדעית"
באירוע הגמר מוצגת תערוכה של כרזות מדעיות שהוצגו בשלב השני של התחרות. צוות שופטים בוחר שלוש כרזות מדעיות מצטיינות. בעבור הכרזה המדעית יקבלו הזוכים את מלוא הנקודות מהמורה ומהבוחן.

חזרה לראש הדף

זוכי האולימפיאדה בביוטכנולוגיה לשנת תשפ"ד

זוכי האולימפיאדה בביוטכנולוגיה לשנת תשפ"ד

אירוע הגמר של האולימפיאדה מתקיים אחרי חודשים של עבודה מאומצת בבתי הספר, ומגיעים אליו חמישה תלמידים נבחרים מכל הארץ שצלחו את כל השלבים. את האולימפיאדה מובילים מאז היווסדה פרופ’ אילת פישמן ופרופ’ עומר יחזקאלי מהטכניון ויהודית דסקלו, מפמ”ר ביוטכנולוגיה במשרד החינוך. יהודית דסקלו אמרה כי "השנה האחרונה העמידה את כולנו במבחן, ובכלל לא היה ברור שנצליח לקיים אולימפיאדה. תלמידים רבים מפונים מבתיהם, בחינות הבגרות של מועד חורף נדחו, ומחשבותינו נתונות לפצועים ולמשפחות החטופים. עם זאת, בזכות המורים הנפלאים של המגמה והמוטיבציה של התלמידים, הגענו ליום החשוב הזה. האולימפיאדה תורמת רבות לקשר בין הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון לבתי ספר תיכוניים, קשר שמפתח את תלמידי המגמה ברחבי הארץ".

"בראש ובראשונה אני רוצה להודות למורות ולמורים הנפלאים של מגמת הביוטכנולוגיה אשר עובדים ללא לאות כדי לעניין ולסקרן את התלמידים בתחומי המדע והטכנולוגיה", אמרה פרופ' אילת פישמן. "אני מברכת את כל התלמידים שהגיעו לגמר על המוטיבציה והמסירות. כולכם עשיתם עבודה מצוינת שהקשתה עלינו לבחור את הזוכים".

במקום הראשון זכה דביר בן-אשר, תלמיד כיתה י"ב מתיכון 'תורה ומדע בכפר' בכפר סבא, שעסק בעבודתו בהשפעת החלבון הרקומביננטי אלפא-1-אנטיטריפסין על דיכוי תגובה דלקתית. חולים הסובלים מחוסר באלפא-1-אנטיטריפסין מטופלים אחת לשבוע בקבלת עירוי ובו חלבון מסרום דם הומני, וטכנולוגיה שתאפשר לייצר אותו במעבדה תוכל לענות על הצורך בזמינות, הדירות ויעילות שלו כנוגד דלקת במחלות אוטואימוניות. דביר הוא לא רק תלמיד מצטיין, הוא גם יו”ר מועצת הנוער העירוני בכפר סבא.

במקום השני זכתה שחר אלפי מכיתה י"ב באורט הנרי רונסון, אשקלון, אשר בערב לפני האולימפיאדה חוותה אזעקות של "צבע אדום" ובכל זאת הגיעה עם חבריה לכיתה. עבודתה עסקה בתפקיד השפעת סודיום בוטירט על מאפיינים שונים של שורות תאי סרטן השד MDA ו MCF-7. העבודות של דביר ושחר נעשו בשיתוף פעולה עם ד"ר נועה גודין מהמרכז הטכנולוגי בבאר שבע.

במקום השלישי זכתה אליאן סגל, תלמידה מעמל ב' פתח תקווה, שחקרה את השפעת הפפטיד הציקלי AFP4 על פעילות האינטגרין αVβ3 בתאי סרטן השד.

עוד עלו לגמר נגה בן דוד מאורט ע”ש רבין גן יבנה ועדי יחיאלי מתיכון דרכא בית ירח, עמק הירדן.

חזרה לראש הדף

הזוכים בתחרות הכרזות

הזוכים בתחרות הכרזות

במסגרת האולימפיאדה המתקיימת בכל שנה, גם השנה התקיימה תחרות על הכּרזות הטובות ביותר.
השתתפו בתחרות כרזות של תלמידים שעלו לשלב ב' באולימפיאדה.
הכרזות נבדקו ודורגו בידי ועדה שבראשה עמדה מפמ"רית המגמה יהודית דסקלו ומדריכים מצוות הפיקוח במגמת ביוטכנולוגיה.
רוב הכרזות שקיבלנו היו טובות, וההחלטה על הכּרזות טובות ביותר הייתה קשה ביותר.
אנו שמחים להודיע על שלוש הכרזות שזכו במקומות הראשונים. ברכות לזוכים!

מקום ראשון - חקר הפעילות האנטי-סרטנית של הפפטיד המעגלי החדשני על תאי סרטן מלנומה גרורתית אגרסיבית B16F1.
מגישים: יונתן פוזש, יונתן קובסקי ואופק לוי
שם ביה"ס: עמל ב' פתח תקווה

 

מקום שני - השפעת המוטציה -5PEP בחלבון AT1A על תגובת הדלקת.
מגישים: שחר בצר, אביתר הרץ ושקד גזית
שם ביה"ס: תיכון שוהם

מקום שלישי - השפעת המוטציה C357P על פעילות אלפא 1 אנטי טריפסין.
מגישים: אריק ליסיצין, רוני גושן ומיקה מויאל
שם ביה"ס: אורט רבין- גן יבנה

חזרה לראש הדף

האולימפיאדה השביעית בביוטכנולוגיה

האולימפיאדה השישית יוצאת לדרך

האולימפיאדה השביעית יוצאת לדרך.

לאור הצלחת האולימפיאדה, גם השנה המשכנו את המסורת של השנים האחרונות וקיימנו את האולימפיאדה השביעית בטכניון.
התחרות יועדה לתלמידי כיתות יב המתמחים בעבודת גמר "יישומים בביוטכנולוגיה" בהיקף של חמש יחידות לימוד וסיימו בשנת תשפ"ד את עבודת הגמר.

באולימפיאדה התחרו תלמידים שעשו את המחקר במכוני המחקר וכתבו את עבודת הגמר. התחרות בחסות הטכניון.

אולי תתעניינו גם ב...

קהילת המורים בביוטכנולוגיה
חדר המורים בביוטכנולוגיה פועל בסביבת ה-Moodle ומכיל חומרים ופעילויות לשימוש המורים.
אתרים, ספרי לימוד ומקורות מידע למגמת ביוטכנולוגיה
רשימת אתרים, ספרי לימוד ומקורות מידע למורי מגמת ביוטכנולוגיה לסיוע בתהליכי ההוראה
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.