דלג אל

הצהרת נגישות

העיקר להיות בן אדם

לקטלוג הקורסים
תחום דעת:
חינוך, פילוסופיה
סוג הקורס:
מלווה למידה
מוכר לבגרות:
לא
שפה:
עברית
שכבות גיל:
ט, י, יא, יב
פלטפורמה:
קמפוס IL
משך הקורס:
שבוע אחד | 1.5 עד 2 שעות
פותח ע"י:
מכללת סמינר הקיבוצים

תיאור הקורס

העיקר להיות בן אדם
מרצה: פרופ' נמרוד אלוני ויובל איתן

הקורס "העיקר להיות בן אדם" של מכללת סמינר הקיבוצים הוא מבוא תמציתי לפילוסופיה של החינוך, והוא רק טעימה מתוך הקורס "מבוא לפילוסופיה של החינוך". הקורס מציג את החיבור בין פילוסופיה לחינוך ועוסק בגישה הפתוחה והביקורתית לשאלת החינוך הראוי ובבדיקה של השקפות עולם, אידיאלים תרבותיים וסולמות ערכים.
הקורס נמשך בהתמקדות בפרידריך ניטשה, מההוגים החשובים של העת המודרנית, ובהשפעתו החשובה על החינוך בכלל ועל החינוך ההומניסטי בפרט. קורס זה מבוסס על הקורס "מבוא לפילוסופיה של החינוך" של מכללת סמינר הקיבוצים המספק ללומדים ידע בהגות החינוכית לאורך הדורות ומעודד טיפוח חשיבה מושכלת, ערכית וביקורתית בקרב אזרחים בחברה המודרנית ואנשי חינוך בפרט.
הקורס "העיקר להיות בן אדם" מספק הצצה למסורות הדעת והדיון בתחום מחשבת החינוך, מחשבה השמה דגש על תפיסת האדם כמעצב פעיל של גורלו ועל המחנך כגורם מכריע בקביעת מטרות החינוך ומימושן.
גם הקורס המלא "מבוא לפילוסופיה של החינוך" של מכללת סמינר הקיבוצים זמין לכל אחד בלא תשלום באתר קמפוס. אתם מוזמנים להצטרף אלינו אל מסע מרתק של המחשבה.

אולי תתעניינו גם ב...

הבנה של צמחים
קורס זה יציג נקודת מבט מסקרנת ותקפה מדעית בשאלה כיצד צמחים חווים בעצמם את העולם – מהצבעים שהם רואים ועד לתחושות שהם חשים.
"להבין צמחים – חלק א: צמח – מה הוא יודע?"
כיצד הצמחים חווים את העולם? האם צמחים רואים, שומעים ומריחים? מתוך הדגשת המחקר הביולוגי העדכני, נבחן את חייהם הפנימיים של הצמחים, ונגלה שיש לנו הרבה יותר במשו...
מאדם לעם: תרבות ומורשת בחמישה מעגלי זהות
הקורס יזניק אתכם למסע מרתק בין סיפוריו המכוננים של התנ"ך ויציע לכם מגוון רחב ומעניין של משמעויות ופרשנויות לאתוסים ולמיתוסים המעצבים את החיים שלנו כאן בישראל...
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.