פעילות חינוכית לכבוד ט"ו בשבט - יום הולדתה ה-74 של הכנסת (כיתות א-ו)
הערכה כוללת מערכי שיעור, מגוון תמונות מהווי הכנסת וכן כרזה מיוחדת שעוצבה לרגל ט"ו בשבט, באמצעותה תוכלו ליצור פינה מיוחדת בבית הספר לשם הנחלת ערכי הדמוקרטיה בקרב התלמידים.
הערכה פותחה בשיתוף הכנסת, האגף לחינוך יסודי, המטה לחינוך אזרחי והפיקוח על מולדת חברה ואזרחות וגיאוגרפיה אדם וחברה במזכירות הפדגוגית.
ט"ו בשבט
מקור החג: ראש השנה לאילנות
ט"ו בשבט מבשר התחלה של שנה חדשה לפֵרות האילן. ראש השנה לאילנות נקבע בשבט, חודש שבו העצים מחדשים את פריחתם ואת הבשלת פֵרותיהם.
בפעם הראשונה מוזכר ט"ו בשבט במשנה ובתלמוד בשם 'רֹאשׁ הַשָּׁנָה לָאִילָן'. במשנה (מסכת ראש השנה א, א) הוא נמנה עם אַרְבָּעָה רָאשֵׁי שָׁנִים: אֶחָד בְּנִיסָן, אֶחָד בֶּאֱלוּל, אֶחָד בְּתִשְׁרֵי. "בְּאֶחָד בִּשְׁבָט רֹאשׁ הַשָּׁנָה לָאִילָן, כְּדִבְרֵי בֵית שַׁמַּאי. בֵּית הִלֵּל אוֹמְרִים, בַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בּוֹ". ט"ו בשבט נקבע כדעת בית הלל.
ט"ו בשבט הוא היום הקובע את סיומה של שנה אחת ואת תחילתה של שנה אחרת. יום זה הוא נקודת ציון שעל פיה קובעים את מניין שנות הפרי והפרשת תרומות ומעשרות. לכן, פֵרות שחנטו (החלו להבשיל) לפני ט"ו בשבט נחשבים לפֵרות של השנה שעברה, ופֵרות שחנטו אחרי ט"ו בשבט נחשבים לפֵרות של השנה החדשה.