"אני ואתה נשנה את העולם,
אני ואתה אז יבואו כבר כולם,
אמרו את זה קודם לפני,
לא משנה – אני ואתה נשנה את העולם".
(אריק איינשטיין)
ישראל מתייבשת וכמות מי השתייה שבה ממקורות טבעיים הולכת ואוזלת.
דעיכתה של הכינרת מסמלת את הידלדלות מקורות המים הטבעיים בסביבת המזרח התיכון ואת המעבר של ישראל, כשאר העולם, לעידן של מים מלאכותיים. בעבר סיפקה הכינרת רבע מצריכת המים הכוללת בישראל ואילו כיום היא מספקת רק 2% מהצריכה הכוללת.
את מקומם של מים ממקורות טבעיים כמו הכנרת ומי התהום תופסים יותר ויותר מים מעשה ידי אדם: מי ים מותפלים, שפכים מטוהרים, מים מליחים ועוד.
בעיית המחסור במשאב המים בישראל מחריפה גם בשל בזבוז מים משווע במשקי הבית בישראל. חוסר המודעות לחיסכון במים גובה מחיר כלכלי, סביבתי ובריאותי.
חיסכון במים מתחיל במודעות ובנכונות של כל אחד מאיתנו לעשות שינויים קטנים אך מהותיים בחיי היום-יום: לצמצם ככל האפשר את צריכת המים הביתית במקלחת, בעת צחצוח שיניים, בעת השקיית הגינה וכדומה. אם כל אחד יעשה מאמץ אישי לחסוך במים – השינוי בוא יבוא.
שנת הלימודים תשע"ט נפתחה בסימן הבצורת והחיסכון במים. על פי הנחיית משרד החינוך על מורי 'מולדת חברה ואזרחות' ו'גאוגרפיה-אדם וסביבה' ללמד את התלמידים על המודעות לחיסכון במים.
חורף תש"ף לעומת זאת התאפיין בגשמי ברכה שהובילו לעליית מפלס הכינרת עד לסנטימטרים ספורים בלבד מתחת לקו האדום העליון (המסמן שהכנרת מלאה) ואף לשקילת האפשרות לפתיחת סכר דגניה אחרי 28 שנים, כדי למנוע הצפות של היישובים הסמוכים לכינרת.
אנו כאן במרחב כבר קיבצנו בעבורכם מבחר פעילויות איכותיות בנושא משק המים בישראל: מקורות המים הטבעיים והמלאכותיים, המוביל הארצי, חיסכון במים, התפלה, זיהום מים, חיסכון במים, מחסור במים.