דלג אל

הקשר הכימי

הקשר הכימי

עולמנו לא יהיה מוכר לנו בלא הידע וההבנה של תהליכים בכימיה. חקר חומרים, פיתוח מוצרים, אנרגייה שימושית, מזונות ותרופות שאנו צורכים – לכולם קשר למדע הכימיה ותלות בו.

לפירוק קשר כימי יש להשקיע אנרגייה ובבנייתו מתקבלת אנרגייה. בתהליך כימי מתחוללים גם פירוק גם בנייה של קשרים כימיים, וסך כל האנרגייה המושקעת מול זו המתקבלת קובעת אם התהליך יהיה בסך הכול צורך אנרגייה (אנדותרמי) או פולט אנרגייה (אקסותרמי).

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
יסוד הפחמן ותרכובותיו
יסוד הפחמן ותרכובותיו
תחומי דעת: מדע וטכנולוגיה

נושא משנה: מבנה החומר: תרכובות ותערובות.
פחמן הוא היסוד השלישי הנפוץ ביותר בגוף האדם, אחרי חמצן ומימן. מבנה האטום ותכונותיו גוזרים את חשיבותו העצומה במערכת החי. ביחידה "יסוד הפחמן ותרכובותיו" נכיר את המבנה, התכונות והמאפיינים השונים של תרכובות הפחמן בטבע; נכיר את הסוגים השונים שבהם מופיע הפחמן בטבע בצורת היסוד שלו; נלמד על יכולות הקישור הכימי של הפחמן; נכיר את תרכובות הפחמן החשובות המהוות את המזון שאנו צורכים: פחמימות, שומנים וחלבונים; נכיר פולימרים טבעיים וסינתטיים מבוססי תרכובות פחמן ונבצע ניסויים שידגימו את הנושאים השונים.

הקשר הכימי- יחידה כפולה
הקשר הכימי- יחידה כפולה
תחומי דעת: מדע וטכנולוגיה

נושא משנה: תהליכי שינוי בחומרים וחוק שימור המסה.
יחידת ההוראה הקשר הכימי והאנרגיה בתהליך הכימי עוסקת בכוחות משיכה ודחייה חשמליים. קשרים יוניים, יכולת הקישור של אטומים שונים וקשרים כימיים שיתופיים.
נלמד על אנרגיה כימית ותהליכים פולטי וקולטי אנרגיה.

חזרה לראש הדף

סרטונים

חזרה לראש הדף

מאמרים לצעירים

מאמרים לצעירים

מאמרים מדעיים שפורסמו בכתב העת המדעי המקוון Frontiers for Young Minds. המאמרים נכתבו על-ידי מדענים מובילים בשפה הנגישה לקוראים צעירים ועל פי הערותיהם והארותיהם.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

תערובות
סלט ירקות הוא דוגמה נהדרת לתערובת. בתערובת - כל אחד מהרכיבים שומר על תכונותיו, כך שניתן להפריד בקלות יחסית את התערובת למרכיביה.
מדען – גלילאו גליליי - Galileo Galilei
פיזיקאי, אסטרונום, מתמטיקאי ופילוסוף איטלקי. פעל בתקופת המהפכה המדעית.
כוחות ופעולתם על גופים
החוק השני של ניוטון: F=ma, מתאר את היחס בין תאוצה של גוף, המסה שלו והכוח המופעל עליו (בתוך הגבול שבו המכניקה הקלאסית יודעת לאתר אותו היטב)
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.