דלג אל

המרד הגדול וחורבן בית שני

המרד הגדול וחורבן בית שני

המרד הגדול היה הראשון מבין שלוש מרידות גדולות שמרד העם היהודי באימפריה הרומית במהלך השנים 66 – 73 לספירה. המרידה השנייה הייתה מרד התפוצות, והשלישית הייתה מרד בר כוכבא. המרד הגדול החל בשנת 66 לספירה, בין הגורמים לו היו אכזריות השלטון הרומי, סכסוך בין יהודים לאוכלוסייה ההלניסטית בארץ ישראל, ייאוש ממותו של מלך יהודה אגריפס הראשון וכן מתחים פנימיים בין הצדוקים לפרושים וכיתות אחרות. לאחר הצלחות ראשוניות של המורדים, נשלחו המצביאים הרומאים אספסיאנוס ובנו טיטוס לדכא את המרד. שיאם של הקרבות היה בשנת 70 לספירה, עם כיבוש ירושלים והחרבת בית המקדש על ידי טיטוס, אולם דיכוי המרידה בכל מעוזי המורדים, בהם מכוור ומצדה, נמשך כשלוש שנים נוספות.

המרד נכשל כישלון חרוץ, ומנהיגיו נהרגו או נלקחו בשבי. הגליל וירושלים חרבו, מאות אלפי יהודים נהרגו, נפלו בשבי, הוגלו או נמכרו לעבדות, ומרכזו הרוחני והדתי של העם היהודי, בית המקדש השני, חרב. האם היה זה כישלון ידוע מראש כפי שטענו מתנגדי המרד?

 

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}

יחידות הוראה מתוקשבות

המרד הגדול
המרד הגדול
תחומי דעת: היסטוריה חמ"ד

ביחידה זו נעסוק באחד האירועים הקשים ביותר שעברו על העם היהודי, אירוע המשפיע על כל אורחות חיינו עד עצם היום הזה ומלווה אותנו בכל יום ויום – חורבן בית המקדש. נלמד על הפירוד ועל הקרעים שהיו בעם ישראל ערב החורבן ועל מבנה הקהילה היהודית בארץ ישראל ובחלוקתה לכיתות: פרושים, צדוקים, איסיים ועוד.

אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

הרצל והתנועה הציונית
התקווה לשיבת ציון פיעמה בלבם של יהודי התפוצות מאז חורבן הבית. בנימין זאב הרצל הפך תקווה זו ליעד מדיני מוחשי - הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל - ויצר את המסגרת ה...
פורים בראי ההיסטוריה
ביחידה פעילויות העוסקות ברקע ההיסטורי של מגילת אסתר (ימי מלכות פרס, חצר הארמון הפרסי, העימות בין פרס ליוון), בהיבטים החברתיים של חג הפורים, בסוגיות הקשורות ל...
ההיסטוריה של חגי תשרי
חלק ניכר מהחגים בלוח השנה העברי הם חגי זיכרון - חגים שנחגגים לזכר יציאת מצרים, לזכר מרד המכבים וכדומה.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.