דלג אל

הצהרת בלפור

הצהרת בלפור

ב-2 בנובמבר 1917 (י"ז בחשוון תרע"ח) נחתם בידי שר החוץ הבריטי, הלורד ארתור ג'יימס בלפור מסמך ועיקרו הכרזה לפיה בריטניה תתמוך בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. 

ההכרזה שזכתה לכינוי 'הצהרת בלפור' היתה תוצאה של פעילות דיפלומטית ענפה בראשותו של חיים וייצמן ושל נסיבות היסטוריות מיוחדות. מלחמת העולם הראשונה שינתה את פני העולם המדיני ואפשרה הקמתן של מדינות ללאומים רבים על חשבון השושלות המלכותיות ברחבי אירופה והמזרח התיכון. עם זאת, יישומה של ההצהרה נתקל בקשיים רבים, שכן בפועל בריטניה החלה לסגת בהדרגה מהצהרתה זו נוכח מפת האינטרסים הסבוכה במזרח התיכון. למרות זאת, הצהרת בלפור היתה הישג מדיני גדול והיוותה צעד ממשי ראשון להשבת העצמאות היהודית לאחר חורבן בית המקדש השני.

שיוך לכיתות ונושאים מרכזיים בתוכנית הלימודים

כיתה
נושא מרכזי
{{m.label}}{{$last ? '' : ', '}}
אחלה שיעור
הכנתם לכיתה שיעור
מקורי ומעניין?
אל תשמרו אותו לעצמכם.
שתפו אותנו!
המרחב הפדגוגי

 נא למלא שדה זה

אולי תתעניינו גם ב...

תשעה באב
תשעה באב איננו רק יום אבל על חורבן המקדש אלא גם יום אבל וצער על הפורענויות והצרות שאירעו לעם ישראל לאורך ההיסטוריה. יום זה גם נועד לחשבון נפש, לבחינה ולתיקון...
האבסולוטיזם ולואי ה-14
במאה ה-17 הונחו יסודותיה של המדינה המודרנית. התחזקותו של השלטון המרכזי והיחלשותן של ההתאגדויות האופייניות לימי הביניים הובילו לסוג של שוויון של כלל תושבי הממ...
הרב נריה והציונות הדתית
הרב משה צבי נריה חולל את המהפכה החינוכית המשמעותית ביותר בלימוד התורה והנחלת העבודה.
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.