חרקים במזון
תיאור השידור
איך התחילו לגדל ירקות עלים ללא חרקים ומדוע? מוטי שומרון מסביר את ההיבטים ההלכתיים והמדעיים לאיסור אכילת חרקים, את האתגר המדעי לייצר תוצרת נקייה מחרקים ומשאריות של חומרי הדברה ואת הפתרונות האגרוטכניים המדעיים.
מבנה השידור
- הצגת הפן ההלכתי
- הצגת ההיבט האגרונומי והקשיים המדעיים
- הפתרונות שהוצעו ויושמו עד היום
- מה צפוי בעתיד בתחום
דרישות מקדימות לקראת הצפייה בשידור
רצוי ללמד בכיתה את הנושא של איסור אכילת שקצים, שרצים ורמשים בתורה ובהלכה.
תיאור המרצה
מוטי שומרון הוא אגרונום, מנהל מחלקת המחקר המדעי במכון התורה והארץ, עוסק במחקר ובפיתוח בתחום המצוות התלויות בארץ: גידול ירקות ללא חרקים וללא חומרי הדברה, שמיטה, עורלה, כלאיים ועוד.
הצעה לדיון בכיתה לאחר הצפייה בשידור
לאחר לימוד חומרת האיסור שיש באכילת שקצים ורמשים:
- האם אפשר לאכול ירקות עליים כגון חסה, כוסברה, פטרוזיליה וכדומה מבלי לאכול את החרקים הנמצאים בין העלים ובתוכם?
- מה המשמעות הבריאותית והאקולוגית של שימוש בחומרי הדברה?
- האם גידול ירקות נקיים מחרקים ומתולעים – ונקיים מחומרי הדברה – הוא דבר מציאותי או אוטופי?