דלג אל

נוֹבִי גוֹד – ראש השנה האזרחית

נובי גוד - ראש השנה האזרחית

נוֹבִי גוֹד (ברוסית: Новый Год - "השנה החדשה") הוא חג לציון תחילתה של השנה האזרחית על פי הלוח הגרגוריאני (ספירת הנוצרים). החג נחוג במדינות ברית המועצות לשעבר בלילה שבין 31 בדצמבר ל-1 בינואר.
בישראל לומדים תלמידים עולים חדשים ותלמידים תושבים חוזרים בכל טווח הגילים שהגיעו ארצה ממגוון מדינות.
במדינות רבות, כמו מדינות חבר העמים וסין, מציינים את ראש השנה האזרחי כחג בעל משמעות חילונית, אזרחית.
שילוב של תלמידים עולים כרוך לעיתים קרובות בשינוי עמדות של הסביבה הקולטת, ונדרשת סובלנות כלפי אורחות חיים והמנהגים שמביאים איתם העולים החדשים מארצות מוצאם.
ב-31 בדצמבר רוב יוצאי מדינות חבר העמים ומשפחותיהם חוגגים את חג נוֹבִי גוֹד (ראש השנה האזרחית). זהו חג משפחתי, נטול כל משמעות דתית או אידֵאולוגית, וחוגגים אותו נוצרים, מוסלמים וגם יהודים.
לפי המסורת, ב-31 בדצמבר בשעות הערב המשפחות מתכנסות לארוחת ערב חגיגית. החג נמשך עד שעות הלילה המאוחרות לפחות עד חצות (עד סיום השנה החולפת וכניסתה של השנה החדשה). בלילה זה מקובל לברך את בני המשפחה והחברים ולחלק מתנות לילדים.
בכל בית ספר בישראל לומדים תלמידים עולים ובני עולים. אנו ממליצים לנהוג בפתיחות וברגישות כלפי תלמידים יוצאי חבר המדינות שנוהגים לבלות את החג בקרב בני משפחותיהם. ישנם תלמידים המביאים עימם לבית הספר סמלים וסממנים הקשורים לנוֹבִי גוֹד כגון כובעים של סנטה קלאוס, קישוטים, פירוטכניקה ועוד. נבקש להתייחס לכל אירוע מסוג זה בשיקול דעת ובסובלנות ולגלות גמישות סבירה.
אנו מעוניינים לשלב את התלמידים העולים בחברה הישראלית ולמנוע מהם תחושות של פגיעה וניכור כלפי מערכת החינוך. יצוין שעם התחזקותם של הפלורליזם והגישה הרב תרבותית התרבו בעת האחרונה הצעות חוק בנוגע להכרה ולמתן סטטוס לחג נוֹבִי גוֹד בישראל. בשנים האחרונות נוהג ראש ממשלת ישראל לברך את עולי חבר העמים לקראת החג.

אולי תתעניינו גם ב...

9 במאי – יום הניצחון על גרמניה הנאצית
יום הניצחון באירופה, יום הניצחון על גרמניה הנאצית, מצוין ברוב מדינות המערב ב-8 במאי. ביום זה מציינים את ניצחון בעלות הברית על הרייך השלישי במלחמת העולם השניי...
זהות ישראלית ויהודית
אגף לקליטת תלמידים עולים וחברת אל-נט פיתחו שתי יחידות הוראה הכוללות מצגות וסרטונים בנושא זהות ישראלית וזהות יהודית. החומרים מקוונים ומאפשרים לתלמידים מפגש עם...
חג הסיגד
משמעות המלה סיגד היא סגידה, השתחוויה. החג במהותו הוא חג של השתחוויה לה', בדומה להשתחוויה בימי עזרא ונחמיה
הרעיון שלכם כאן!
אם גם לכם יש מערך שעור רב כשרון או רעיון מקורי, מעניין, שמצית את הדמיון, מעורר את החושים ומפיח חיים בשיעורים- שלחו לנו אותו!

פורטל זה נבנה עבור מורים ונועד לשימוש צרכי חינוך בלבד. העמוד מכיל קישורים לאתרים חיצוניים שאינם אתרי משרד החינוך. תוכן אתרים אלה וכל המוצג בהם (לרבות פרסומות) הינו באחריות בעלי האתרים בלבד. אם נתקלתם בבעיה כלשהי או שיש לכם הצעות או הערות בנוגע לתוכן, באפשרותכם לפנות אלינו בקישור זה.