לפתח הרגלים של אכילה בריאה ומגוונת ושינה מספקת
חזרה
מיומנות:
אוריינות גופנית-בריאותית
|
יכולת ליבה:
אורח חיים בריא
-
- להבחין בין מזונות בריאים ולא בריאים
- לטעום מגוון רחב של מאכלים בריאים
-
- להבדיל בין אוכל טבעי למעובד, לאולטרה-מעובד ואת השפעתם על הבריאות
- להכיר את מנגנון השובע והרעב בגוף ולהבין כיצד אפשר לחדד מנגנון זה בעזרת החושים השונים
- להכיר את השפעות הסוכר על הבריאות וההשמנה, להפחית בצריכתו במהלך היום-יום ובמהלך אירועים
- להבין את חשיבות השינה לצמיחה ולהתפתחות
- לשתות כמות מספקת של מים לאורך היום
המשך קריאהסגירה -
- להכיר סוגי מזון שונים ואת יתרונותיהם (כמו ירקות, פירות, קטניות, תבלינים) ולשלב אותם בארוחות היומיות במידה מיטבית (למשל לאכול 3 מנות פרי ביום)
- להפחית צריכת סוכר (משקאות מתוקים, אוכל מומתק) ביום-יום ובאירועים
- להכיר סימוני מזון (תווית אדומה לעומת ירוקה) ולהעדיף מזונות עם התווית הירוקה
- למיין את המזונות לפי קבוצות מזון ולהרכיב צלחת אישית לפי עקרונות תזונה מיטיבה
- להכיר את מחזורי השינה ולהקפיד על הרגלי שינה מספקת
המשך קריאהסגירה -
- לצרוך מידע תזונתי באופן ביקורתי
- להכיר את אבולוציית המזון ואת השפעותיה על הבריאות
- להמעיט באכילה של מזון מעובד, ובפרט מזון אולטרה- מעובד
- לדעת באילו מזונות יש כמות גבוהה של נתרן ולהפחית את צריכתם
- לחשוב באופן ביקורתי על תעשיית המזון ותעשיית פרסום המזון
- לפתח דימוי גוף חיובי, להכיר ולקבל שונות בין אנשים בהיבטים גופניים
המשך קריאהסגירה -
- לחשב את ה-BMI ולנסח תפריט אישי; לשאוף להגיע לטווח BMI בריא תואם גיל
- להכיר את המושג ביטחון תזונתי ואת החשיבות לספק אותו לכולם
- להכיר אורח חיים טבעוני וצמחוני ואת היתרונות והחסרונות הבריאותיים שלהם
- לצרוך מזון באופן שקול ונבון ולהבדיל בין אובדן מזון לבין בזבוז מזון
המשך קריאהסגירה
*ניתן לצפות בתכנים נוספים בלחיצה על העיגולים