יום ביעור האפליה הגזעית הבין-לאומי מצוין ברחבי העולם בכל שנה ב-21 במרץ.
בתאריך זה בשנת 1960 אירע "טבח שרפוויל" בדרום אפריקה, בו נהרגו 69 בני אדם שהפגינו נגד חוקי האפרטהייד בידי המשטר הגזעני של דרום אפריקה. בעיירה שרפוויל התאספו אלפי שחורים למצעד מחאה נגד "חוקי המעבר" (Pass Laws), שהגבילו את חופש התנועה והעבודה של האזרחים הלא-לבנים, והמשטרה פתחה לעברם באש. משטר האפרטהייד בוטל רק ב-1990, בעקבות מחאות מבית ומחוץ 1990.
בשנת 1966 עוגנה באו"ם האמנה הבינלאומית בדבר ביעור כל צורות האפליה הגזעית, אשר אושררה על ידי ישראל בשנת 1979. האמנה קובעת כי כל המדינות החברות בה מתחייבות שלא לנהוג לתת חסותן לאפליה גזעית נגד יחידים, קבוצות או מוסדות, וכן לנקוט בצעדים לחיסול האפליה הגזעית בכל מקום שהיא קיימת.
בהקשר לנושא השנתי "אחדות ושותפות", בחרנו לעסוק השנה בנושא של עמידה מהצד אל מול גילויי גזענות שמתרחשים בכיתה, בחצר בית הספר, ברשתות החברתיות ובכל מקום במרחב הציבורי. תלמידים רבים אינם נוקטים בפעולות אלימות או גזעניות אך מתעלמים ואינם נוקטים עמדה אל מול תופעות אלו. המערכים שלפנינו עוסקים בתופעה מתוך שאיפה להעלות למודעות של התלמידים את השלכותיה האפשריות של עמידה מהצד אל מול תופעות של גזענות ואלימות, לטפח מיומנויות של אמפתיה בין-אישית ובין קבוצות ולקדם ערכים של סולידריות ואחריות חברתית.