מה הקשר בין הצהרת בלפור לבין אצטון? ומה בינה לבין השיר "הבה נגילה"? אילו מאמצים דיפלומטיים קדמו להצהרה ומהי חשיבותה ההיסטורית?
הצהרת בלפור, 2.11, י"ז בחשוון

ביום י"ז בחודש מרחשוון תרע"ח – 2 בנובמבר 1917 פרסמה ממשלת בריטניה את הצהרת בלפור באמצעות מכתב ששלח שר החוץ הבריטי, ארתור ג'ימס בלפור, לנשיא הכבוד של ההסתדרות הציונית בבריטניה, הלורד ג'ימס רוטשילד. בהצהרת בלפור נאמר, בין השאר: "ממשלת הוד מלכותו רואה בעין יפה הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ותשתדל במיטב מאמציה להקל על השגת מטרה זו."
הצהרת בלפור באה בעקבות הצעה לממשלת בריטניה שהגיש ד"ר חיים ויצמן בשיתוף עם ההנהגה הציונית בבריטניה. הצעתו של ויצמן כללה את הדרישה להכיר בזכות העם היהודי על ארץ ישראל ובזכותם של יהודים לעלות אליה, וגם להעניק מעמד מוכר למוסדות התנועה הציונית בארץ ישראל. ההצהרה הייתה מסויגת ומצומצמת בהשוואה להצעה שהגיש ויצמן, ובכל זאת כללה הכרה בשאיפות הלאומיות של היהודים בארץ ישראל וגם הכרה בתנועה הציונית כמייצגת שאיפות אלה. מכאן חשיבותה של הצהרת בלפור, שהייתה ההישג המדיני הראשון של התנועה הציונית.
כאן תמצאו את כל חומרי ההוראה שצריך כדי ללמוד וללמד על המסמך המכונן המהווה אבן דרך בהיסטוריה של התנועה הציונית: מערכי שיעור, פעילויות, מצגות, הרצאות וסרטונים, כתבות, מיתוסים הסכתים ועוד
היסטוריה חמ"ד, חטיבה עליונה

היסטוריה, חטיבה עליונה

האינטרסים הפוליטיים שהביאו לפרסום הצהרת בלפור, ההתפתחויות שאירעו לאחריה, הקשיים הטמונים בנוסח ההצהרה ועוד